5 soorten potten en pannen die onmisbaar zijn in de keuken

Of je nu een professionele kok bent of gewoon graag thuis in de keuken staat, het is belangrijk om te beschikken over de juiste potten en pannen. Maar met zoveel verschillende soorten en merken op de markt, kan het soms moeilijk zijn om te beslissen welke potten en pannen het meest geschikt zijn voor jouw keuken. Daarom geef ik je hieronder 5 soorten potten en pannen die onmisbaar zijn in elke keuken.

Een goede koekenpan

Een koekenpan is een van de meest gebruikte pannen in de keuken en het is daarom belangrijk om te investeren in een goede kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor een koekenpan met een dikke bodem, zodat de hitte goed verdeeld wordt en het eten niet aanbrandt. Ook is het handig om te kiezen voor een koekenpan met een anti-aanbaklaag, zodat het eten gemakkelijker loslaat en er minder olie of boter nodig is.

Een braadpan

Een braadpan is een grote, diepe pan met een dikke bodem en hoge randen. Deze pan is ideaal voor het braden van vlees, maar je kunt er ook een soep of stamppot in maken. Kies voor een braadpan met een deksel, zodat je het eten kunt afsluiten en het vocht behoudt.

Een soeppan

Een soeppan is een grote, ronde pan met hoge randen en een dikke bodem. Zoals de naam al aangeeft, is deze pan ideaal voor het maken van soep, maar je kunt er ook andere gerechten in koken, zoals rijst of pasta. Kies voor een soeppan met een deksel, zodat je de soep gemakkelijk kunt afsluiten en het vocht behoudt.

Een sauspannetje

Een sauspannetje is een kleine, smalle pan met hoge randen en een dikke bodem. Deze pan is ideaal voor het maken van sauzen en te gebruiken als sauteerpan, maar je kunt er ook kleine hoeveelheden eten in koken. Kies voor een sauspannetje met een deksel, zodat je de saus gemakkelijk kunt afsluiten en het vocht behoudt.

Een wok

Een wok is een grote, ronde pan met hoge randen en een dikke bodem. Deze pan is ideaal voor het maken van allerlei soorten gerechten, zoals stir-fried, noodles en rijst gerechten. De wok heeft een hoge rand, zodat je het eten gemakkelijk kunt omscheppen en de hitte goed verdeeld wordt. Kies voor een wok met een anti-aanbaklaag, zodat het eten gemakkelijk loslaat en er minder olie of boter nodig is.

Het is belangrijk om te onthouden dat kwaliteit belangrijker is dan hoeveelheid als het gaat om potten en pannen. Investeer daarom in een paar goede potten en pannen in plaats van in veel goedkope potten en pannen die snel kapot gaan. Zo bespaar je op de lange termijn geld en tijd, en heb je potten en pannen die jarenlang mee gaan.

 

Andere berichten uit deze categorie

Zo maak je thuis makkelijk en snel crème fraîche

Lees dit artikel

De pros en cons van shared dining

Lees dit artikel

Hoe maak je een perfecte pizza?

Lees dit artikel