IPA 101: Alles wat je moet weten over India Pale Ales

India Pale Ale, of IPA, is een van de populairste bierstijlen ter wereld. Maar wat is een IPA precies? In deze blogpost bekijken we de geschiedenis van IPA’s, hoe ze worden gemaakt en wat ze onderscheidt van andere bierstijlen. Aan het eind van deze post ben je een expert in alles wat met IPA te maken heeft!

Wat is een IPA?

Een India Pale Ale is een biertype dat voor het eerst werd gebrouwen in Engeland in de 18e eeuw. De stijl dankt zijn naam aan het feit dat het oorspronkelijk werd verscheept naar Britse troepen die in India gelegerd waren. IPA’s worden gekenmerkt door hun hoppige smaak en hoge alcoholgehalte.

Hoe wordt een IPA gemaakt?

IPA’s worden gemaakt met een combinatie van gemoute gerst, hop, water en gist. De mout geeft het bier zijn zoetheid, terwijl de hop zorgt voor bitterheid en smaak. Het hogere alcoholgehalte in IPA’s wordt meestal bereikt door meer mout toe te voegen aan het brouwproces.

Wat onderscheidt een IPA van andere bierstijlen?

IPA’s onderscheiden zich van andere bierstijlen door hun hop-forward smaak. De meeste andere bierstijlen gebruiken slechts een kleine hoeveelheid hop, wat resulteert in een zoetere smaak. IPA’s hebben ook een hoger alcoholgehalte dan de meeste andere bieren, dat kan variëren van 5% tot 7% ABV.

Nu je alles weet over IPA’s, waarom probeer je er zelf niet een? Als je op zoek bent naar een heerlijke IPA om te drinken, bekijk dan onze selectie bij je plaatselijke slijter. Proost!

Andere berichten uit deze categorie

De pros en cons van shared dining

Lees dit artikel

Waarom één glas wijn misschien toch gezond is?

Lees dit artikel