Broodbier-Sneetjes Bier

 

In Sneetjesbier wordt ongebruikt brood van Bakkerij Gutter uit Monnickendam een tweede kans in de voedselketen gegeven.

 

Jaarlijks verspillen wij met ze allen tonnen voedsel, met brood als duidelijke koploper. Brood is echter ook een perfect ingrediënt voor bier en daarmee is broodbier maken een geweldige manier voor het verwerken van de heerlijke en voedzame calorieën die brood ons te bieden heeft.

 

Koolhydraten in het brood worden omgezet in suikers, die vervolgens worden omgezet in alcohol door de gist die wij toevoegen. De meeste soorten brood kunnen voor de productie van broodbier worden gebruikt, mits het is niet vettig is.

 

Door de grote hoeveelheid oud brood die beschikbaar is, hoeven we minder granen voor de productie van het bier te gebruiken en maken we broodbier daarmee een duurzamer product dan "gewoon" bier


Sneetjes Beer is made with unused bread produced by Bakery Gutter from Monnickendam and thereby given stale bread a second chance in the food chain.

 

Annually, we spill tons of food, with bread as the clear frontrunner. Bread is however also a perfect ingredient for beer. On the other hand bread and beer making is a great way to handle the delicious and nutritious calories that bread has to offer us.

 

Carbohydrates in the bread are converted to sugars, which are then converted into the alcohol by the yeast we add. Most types of bread can be used for the production of bread beer, provided that it is non-greasy.

 

Due to the large amount of stale bread that is available, we need to use less grain for the production of beer and we make beer bread thus a more durable product than "just" beer